Fysiotherapie Socrates

In goede handen!

Algemene Fysiotherapie 


Gezondheid en beweging zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Mensen die voldoende bewegen zijn minder vaak ziek, hebben minder last van psychische klachten, blijven makkelijker op een gezond gewicht en hebben minder kans op hart- en vaatziektes, diabetes en verschillende vormen van kanker.


…maar bewegen is niet vanzelfsprekend. Dit kan o.a. vanwege pijn, stijfheid en of krachtverlies beperkt worden. Deze klachten kunnen ontstaan door overbelasting, blessures, ziektes, operaties of door ouder worden. “Leven is bewegen”. Meer bewegingsvrijheid zorgt voor een betere kwaliteit van leven en is cruciaal voor het ervaren van gezondheid. De fysiotherapeut helpt u om zo goed mogelijk te bewegen en het streven hiernaar zal steeds het uitgangspunt zijn bij iedere behandeling.

Fysiotherapie is een paramedische discipline.  De algemeen fysiotherapeut is deskundig op het gebied van bewegen. Hij behandelt patiënten die in het dagelijkse leven belemmerd worden bij het bewegen vanwege klachten aan het steun- en bewegingsapparaat van de mens. Dit doet de fysiotherapeut door gebruik te maken van verschillende behandelingstechnieken om beweeglijkheid te herstellen en verbeteren en pijn te verminderen, ondersteund door oefeningen.

De fysiotherapeut luistert naar de reden van uw komst en uw wensen tot verbetering (anamnese). Hij kijkt samen met u naar uw lichamelijke situatie, uw wensen en uw mogelijkheden (onderzoek en behandelplan). Hij gaat samen met u aan het werk om u zo snel en zo goed mogelijk resultaat te laten behalen (behandeling). Met zijn adviezen en oefeningen zorgt hij ervoor dat u weer beter kunt bewegen. Zo haalt u uit het leven wat erin zit. De fysiotherapeut speelt hierbij een ondersteunende rol. De laatste jaren gaat veel aandacht uit naar de preventieve gezondheidszorg. Ook daarvoor kunt u terecht bij de fysiotherapeut.

   

Fysiotherapie is een beschermd beroep wat inhoudt dat iemand zich alleen zo mag noemen wanneer deze de 4-jarige gelijknamige HBO-studie succesvol heeft afgerond en tevens een BIG-registratie bezit. 


Sinds 1 januari 2006 kunnen mensen rechtstreeks, zonder verwijzing van huisarts of specialist een fysiotherapeut bezoeken als ze klachten hebben.


Fysiotherapie en Zorgverzekering.

Fysiotherapie wordt vergoed vanuit het aanvullende pakket dat u afsluit bij uw zorgverzekering. De mate van vergoeding is sterk afhankelijk van het gekozen aanvullende pakket en kan variëren van enkele behandelingen tot het gehele behandeltraject. Indien er sprake is van een chronische indicatie fysiotherapie dan dient deze aandoening voor te komen op de “lijst Borst”. De vergoeding van de eerste 20 behandelingen wordt dan vergoed uit de aanvullende verzekering (indien deze niet aanwezig is dan betaald u deze zelf). Vanaf de 21 e behandeling fysiotherapie komt deze ten laste van de basisverzekering.Isabel Boerrigter is, sinds 1998 gediplomeerd Fysiotherapeut en sinds 2004 als Manueel therapeute en als zodanig werkzaam met de vereiste BIG-registratie en ingeschreven in het Centraal Kwaliteitsregister (CKR) bij het Koninklijk Genootschap Fysiotherapie (KNGF).    

 


Kaart
Opbellen
E-mail